Selecciona tu región e idioma

Menú

Features Finland 12-06-2023

1 min read

Hitachi Energy tukee tuulivoiman kasvua

Vuonna 2022 noin 14 prosenttia Suomen sähköstä tuotettiin tuulivoimalla, ja uutta tuulivoimaa rakennettiin ennätysmäärä. Alansa markkinajohtajaksi Hitachi Energyn ovat nostaneet tuulivoimatuotantoon räätälöidyt tuotteet ja palvelut, jotka helpottavat tuulituotannon suunnittelua, rakentamista, ylläpitoa ja tehokkuutta.

Yli puolet Suomessa tuotetusta tuulisähköstä virtaa käyttäjille Hitachi Energyn toimittamien muuntajien ja sähköasemien läpi. Suomessa kehitetty MicroSCADA -valvontaohjelmisto takaa monessa tuulipuistossa sen, että sähkö siirtyy kantaverkkoon luotettavasti. Tuulipuistojen rakentamista nopeuttavat täysin tehdasvalmisteiset sähköasemarakennukset, jotka nostetaan perustuksilleen kokonaisina suoraan rekan lavalta. Hitachi Energy tarjoaa myös valvonta-, operointi- ja kunnossapitopalveluja avaimet käteen -periaatteella. Panostukset ovat reaaliaikaisen tiedon hyödyntämisessä, jolloin huoltotoimia tehdään vain silloin kun tarvetta on. RelCare®-palvelusopimus huolehtii sähköasemien hyvinvoinnista. Sen avulla kerätään dataa sähköaseman laitteistosta kunnossapidon suunnittelun tueksi.

Seuraavaa tuulivoimabuumia ennakoidaan Suomen merialueille. Kaukana merellä sijaitsevien ydinvoimalakokoluokan tuulipuistojen teho siirretään rannikon sähköasemalle tasavirtana. Suurjännitetasavirran (HVDC) siirrossa Hitachi Energy on teknologiapioneeri ja markkinajohtaja. Suomen rannikolla siirtomatkat ovat lyhyempiä, joten merituulivoimalat kannattaa rakentaa vaihtovirtateknologialla. Tähänkin tarvitaan Hitachi Energyn osaamista ja ratkaisuja. Suomessa kehitetyt ja valmistettavat WindSTAR -muuntajat on suunniteltu erityisesti suuriin merituulivoimaloihin.

Contacts

Juha Muhonen
Juha Muhonen
+358 50 334 3520