Selecciona tu región e idioma

Menú

Press Release Zurich, Switzerland 22-02-2021

3 min read

Hitachi ABB Power Grids vauhdittaa energiasektorin digitaalista murrosta uudella älykkäällä digitaalisella sähköasemalla

Älykäs ja digitaalinen sähköasema (Smart Digital Substation) on vastaus uusiutuvan energiantuotannon kasvavaan kysyntään ja sen mukanaan tuomaan energiajärjestelmän kompleksisuuden lisääntymiseen.  

Hitachi ABB Power Grids on lanseerannut Smart Digital Substation -ratkaisun, joka yhdistää uusimman digitaalisen sähköasemateknologian ja Hitachin alan johtavan Lumada Asset Performance Management (APM) -ratkaisun ainutlaatuiset ennakoivat ominaisuudet.

Smart Digital Substation on osa uutta innovaatioaaltoa, joka käynnistyi vastikään ilmoitetulla Hitachi ABB Power Gridsin yritysohjelmistojen (Digital Enterprise Software) integroinnilla Hitachin Lumada-ekosysteemiin.

Korvaamalla kuparikaapelit nykyaikaisella väylätekniikalla Smart Digital Substation mahdollistaa pienemmän tilankäytön ja sen myötä pienemmän hiilijalanjäljen sekä asiakkaiden digitaalisen siirtymän seuraavat askeleet digitekniikan ja analytiikan hyödyntämisessä. Operaattoreilla on nyt käytössään enemmän dataa sähköasemaltaan aina katkaisijan eristeen koostumuksesta (merkittävä riski) videomateriaaliin, joka on apuna sähköaseman kriittisten komponenttien yllättävien seisokkien todennäköisyyden määrittämisessä.

Smart Digital Substation myös lisää luotettavuutta, mahdollistaa uudenlaisen puhtaan energian integroinnin sekä älykkäämmät ja turvallisemmat palvelut, jotka ovat välttämättömyys murroksessa kohti hajautettua uusiutuvan energian tuotantoa.

Sähköasemat ovat sähköverkon kulmakivi. Ne muuntavat jännitetasot korkeajännitteisestä keskijännitteiseen tai päinvastoin ja varmistavat näin energian saannin. Niillä on tärkeä rooli sähkön siirtämisessä ja jakelussa turvallisesti verkossa tuotannosta loppukäyttäjille. Digitaalisten sähköasemien markkinoiden ennustetaan kasvavan 7,1 prosenttia vuosittain seuraavien viiden vuoden ajan; 6,4 miljardista dollarista vuonna 2020 9,1 miljardiin dollariin vuoteen 2025 mennessä.

Toimintaa ohjaavaa näkemystä ja 24/7 tuki

Laitteista ja antureista saatavan datan avulla Smart Digital Substation tarjoaa täysin uudenlaisia ominaisuuksia, kuten toimintaa ohjaavaa näkemystä ja kattavamman kuvan koko toiminnasta.

Lumada APM:n integrointi kasvattaa analyysi- ja simulointimahdollisuuksia, joiden avulla päästään kiinni laitteisiin ennen kuin häiriöt koskettavat koko toimintaa. Analyysit voidaan laajentaa yksittäisen sähköaseman lisäksi kattamaan häiriön riskiarviointi sähköasemalla tai laitteissa läpi koko sähköasemakannan.

Kyberturvallisuus

Viime aikoina teollisuussektori on korostetusti noussut esiin potentiaalisena kyberhyökkäysten kohteena. Yritykset ovatkin ryhtyneet toimiin henkilöstönsä, kriittisen laitteiston, asiakkaiden ja ympäristön, turvallisuuden ja hyvinvoinnin varmistamiseksi. Turvallisuus on olennainen osa Smart Digital Substation -ratkaisua tuotekehityksestä toimitukseen. Smart Digital Substation sisältää integroidut valvonta-, kommunikaatio- ja ohjelmistoratkaisut, jotka on suunniteltu tasapainottamaan resursseja ja säästämään kustannuksia sekä parantamaan luotettavuutta ja turvallisuutta. Erittäin turvallinen tiedonsiirto kvanttisuojatulla salauksella mahdollistaa reaaliaikaisen yhteyden, ja modulaarinen ohjelmistopaketti yhdistää saumattomasti näkyvyyden laitteiden suorituskykyyn, ylläpitohistoriaan, työvoimaan ja työryhmien sijaintiin. Tämän avulla asiakkaat voivat parantaa tuottavuutta ja varmistaa henkilöstön turvallisuuden. Digitaalinen ratkaisu hyödyntää Defence-in-Depth -kyberturvallisuusarkkitehtuuria, joka perustuu alan standardeihin ja parhaisiin käytäntöihin. Tämä parantaa verkkoturvallisuutta ja mahdollistaa verkon turvallisuuden hallinnan ja ylläpidon koko sähköaseman elinkaaren ajan.

"Tuottavuuden ylläpitäminen laitemuutoksissa sekä sähkötehon ja liikevaihdon vaihtelu edellyttää edistyneitä työkaluja, jotka mahdollistavat kokonaisvaltaisen päätöksenteon taloudellisen suorituskyvyn ja verkkotoiminnan optimoimiseksi", sanoo Massimo Danieli, Hitachi ABB Power Gridsin Grid Automation -liiketoiminnan johtaja. "Smart Digital Substation -ratkaisu mahdollistaa digitaalisen siirtymän ja tukee asiakkaidemme matkaa kohti hajautetumpaa energiajärjestelmää ja ympäristömyönteisempää tulevaisuutta."

"Sähköasemat ovat edelleen kriittisiä verkon luotettavuudelle ja käytettävyydelle. Nykypäivän digitaaliset sähköasemat nostavat niin luotettavuuden kuin käytettävyyden uudelle tasolle ja sisältävät tyypillisesti uusia automaatio- ja omaisuudenhallintaominaisuuksia", sanoo Rick Rys, ARC Advisory Groupin vanhempi konsultti. "Uuden Smart Digital Substationin lanseerauksella Hitachi ABB Power Grids parantaa omaisuudenhallinnan suorituskyvyn ennustettavuutta, jossa hyödynnetään mallinnuksia verkon avainlaitteista, kuten muuntajista, kytkinlaitteista, eristeistä ja muista sähköasemalaitteista. Näin mahdollistetaan sähköaseman tuottavuuden, ympäristömyönteisyyden ja luotettavuuden paraneminen entisestään."

About Hitachi Energy

 

Hitachi Energy is a global technology leader that is advancing a sustainable energy future for all. We serve customers in the utility, industry and infrastructure sectors with innovative solutions and services across the value chain. Together with customers and partners, we pioneer technologies and enable the digital transformation required to accelerate the energy transition towards a carbon-neutral future. We are advancing the world’s energy system to become more sustainable, flexible and secure whilst balancing social, environmental and economic value. Hitachi Energy has a proven track record and unparalleled installed base in more than 140 countries. Headquartered in Switzerland, we employ around 38,000 people in 90 countries and generate business volumes of approximately $10 billion USD.

Yhteydenotto

Pertti Välimaa
+358 50 334 3648