Choose your region and language

Go

Menu

Öppet hus hos Hitachi Energy i Ludvika

Saturday, 27.08.2022, 10:00 - 14:00 UTC
Ludvika, Sweden
Huvudkontoret, Tunnelgatan

Varmt välkommen på Öppet hus hos oss på Hitachi Energy i Ludvika där du kommer få ta del av en spännade arbetsplats som är med och bidrar till en hållbar energiomställning – både i Sverige och globalt. 

Missa dessutom inte eftermiddagens och kvällens aktiviteter för stora och små under Unika Ludvikas ScenSommar.

Sedan hösten 2021 är vi nu Hitachi Energy. Vi är samma verksamhet som startade i Ludvika år 1900 men med ett nytt namn. Och med över 120 års erfarenhet i ryggen blickar vi nu framåt för att fortsätta bidra till en hållbar energiomställning – både här hemma i Sverige och globalt. Vi jobbar med den dolda infrastrukturen som gör att energi kan förflyttas dit den behövs: så att lampan lyser i operationssalen, läxan kan läsas efter skymning och bilen kan laddas längs vägen. Vi utvecklar tekniken som gör det möjligt att byta ut diesel och bensin i bilar och elektrifiera industrier med förnybar energi från sol, vind och vatten.

Hitachi Energy i Ludvika verkar på en yta motsvarande 70 fotbollsplaner med närmare 3 000 medarbetare. Bland våra medarbetare finns idag representanter för över 60 nationaliteter. Vi kan därför med rätta säga att Ludvika är ett fönster mot världen. 

Mer än 3000 medarbetare

Över 120

års erfarenhet

Yta motsvarande 70 fotbollsplaner

Över 60 nationaliteter

Vi behöver bli flera – kanske du är en i vårt team framöver?

Vi behöver rekrytera 1 000 nya medarbetare i Sverige, varav merparten till Ludvika. Det är allt från erfarna specialister och ingenjörer till ekonomer, personalvetare men även studenter som vill ha ett intressant ämne för sina examensjobb. Vi behöver fylla på i både verkstäderna och på kontoren, och vi ser detta som en långsiktig investering i en hållbar framtid.

Ta chansen att lära dig mer om hur vi arbetar med att utveckla världens energisystem så det blir mer hållbart, flexibelt och säkert. Passa på att prata med medarbetare, chefer och rekryterare. Tillsammans är vi Hitachi Energy.

Varmt välkommen till vår fina verksamhet i Ludvika för att se hur vi gör skillnad i världen!

Att Jobba på Hitachi Energy

Läs mer om hur det är att arbeta hos oss och vilka tjänster vi söker.

Föreläsningar

Under dagen så kommer vi anordna kortare föreläsningar i Uno Lamm HVDC Center.
Varje föreläsning kommer att hållas vid tre tidpunkter enligt nedan:

Sol vind och vatten - Mie-Lotte Bohl
10:20 / 11:30 / 12:30 

Tillsammans mot framtidens fabrik - Jens Möllberg
10:30 / 11:40 / 12:40

Framtidens elnät ur ett samhällsperspektiv - Elin Rahmqvist
10:40 / 11:50 / 12:50 

Därför bygger vi Lego på jobbet - Jonas Wide 
11:00 / 12:10 / 13:10

Stanna kvar till kvällen!

Dagen är inte slut än. Hitachi Energy bjuder även på uppträdande av artister för stora och små under Unika Ludvikas ScenSommar. Mellan kl 16:00-17:00 uppträder den unga talangen Oscar Stembridge, och kl 20:00-22:00 står Thomas Stenström för underhållningen med sin musik. 

Ytterligare info

Fri entré

Tid:                Lördag 27 augusti kl 10.00 – 14.00

Plats:             Hitachi Energy i Ludvika. Entré vid Tunnelgatan