Choose your region and language

Go

Menu

Web Story Finland 02-09-2021

2 min read

Onni on oppia uutta

”Esimieheni ovat nähneet minussa sellaista potentiaalia, jota en ole itse välttämättä tunnistanut. He ovat kannustaneet ja tukeneet niin, että olen kasvanut työtehtävieni mukana.” Näin kuvailee työuraansa Miia Esala, joka työskentelee Hitachi ABB Power Gridsissä projektipäällikkönä.

Kuvassa Miia Esala
Miia Esala työskentelee Hitachi ABB Power Gridsissä projektipäällikkönä.

Miia on työskennellyt Hitachi ABB Power Gridsissä ja sen edeltäjäyhtiössä lähes 20 vuotta. Työroolit ja vastuut ovat vuosien varrella muuttuneet moneen kertaan. Vuonna 2019 hän siirtyi projekti-insinööristä projektipäälliköksi ja huolehtii nykyisin palveluliiketoiminnan pienempien projektien laadukkaasta etenemisestä.

”Samaan aikaan työn alla on useita kymmeniä projekteja. Olen myös SAP-järjestelmän pääkäyttäjä ja osallistun erilaisten työkalujen kehittämiseen. Uusi työ ja rooli sopivat minulle, koska olen järjestelmällinen ja mielelläni monessa mukana ja apuna.”

Uusi vastuu ja rooli syntyivät liiketoiminnan tarpeesta ja tehtävä oli Miian mukaan kuin hänelle tehty.

”Olen aina saanut vaikuttaa omaan tehtävänkuvaani. Esimerkiksi matkustaminen on pienten lasten äitinä haasteellista ja olenkin todella iloinen, että työnantaja on ottanut toiveeni ja tarpeeni huomioon.”

 

Oppiminen palkitsee

Miia myöntää, että muutos on usein aluksi kuormittavaa.

”Se voi huolestuttaa ja jopa pelottaa. Sen vuoksi onkin tärkeää, että erityisesti muutoksen alkutaipaleella saa tukea uuden oppimiseen. Esimieheni ja kollegani ovat olleet tässä valtavana apuna. Pienillä sanoilla ja kannustuksella saa paljon uskoa ja luottamusta.”

Kun oppimisen alkuun on päästy, innostaa se Miiaa jatkamaan eteenpäin.

”Oppiminen on todella palkitsevaa. On hieno tunne, kun huomaa, että pärjää. Sen vuoksi kannustankin kaikkia tarttumaan eteen tuleviin mahdollisuuksiin ennakkoluulottomasti. Työ kyllä opettaa.”

Projektipäälliköksi kouluttautuminen vaati useamman kurssin suorittamisen ja koulutuksen lopussa käytiin vielä keskustelu opituista asioista ja työskentelytavoista.

”Uskon vahvasti siihen, että yritysten panostukset henkilöstön kouluttamiseen ja valmennuksiin maksavat itsensä takaisin. Niiden kautta ja avulla moni löytäisi varmasti uusia puolia itsestään ja potentiaali saataisiin esiin ja käyttöön.”

Miia on saanut tukea myös valmennuksista, joita hän pitää merkittävänä tukena erityisesti työuran muutosvaiheissa. 

 

Mahtavat työkaverit

Miialle työkaverit ovat tärkeä osa työtä. Hyvä yhteishenki saa viihtymään.

”Nyt kun etätyö on pandemiatilanteen vuoksi jatkunut jo pitkään, ikävöin kovasti toimiston juttuhetkiä ja mahdollisuutta vaihtaa kuulumisia.”

Uudessa roolissa hän on oppinut myös kollegoilta ja asiakkailta.

”Olen ahkera kyselemään, koska haluan oppia projekteihin liittyvistä asioista laajemminkin.”

Omaa työtään hän pitääkin todella mielenkiintoisena.

”Sen lisäksi, että työni on monipuolista, saan tehdä sitä upeiden kollegojen, asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Joka päivä on mahdollisuus oppia uutta.”

Get to know more

Contacts