Choose your region and language

Go

Menu

Web Story Finland 03-01-2022

2 min read

Unelmien harjoittelupaikka ja kannustava ympäristö työelämän ensiaskelille

Kesätyöntekijätarina Erika 2021

Viestinnän ja henkilöstöjohtamisen koulutuksen omaava Erika pääsi kesäksi töihin HR-harjoittelijaksi. Erikan työtehtävät ovat olleet todella monipuolisia, kuten sisäisen viestinnän tehtäviä, henkilöstön osaamisen kehittämistä sekä koulutustilaisuuksien ja korkeakouluyhteistyötoiminnan järjestämistä. Työskentely Hitachi Energyssä on antanut hänelle uusia oppeja tietotekniikasta ja tiimityöskentelytaidoista.

 

1. Kuka olet, ja missä tehtävässä työskentelet Hitachi Energyssä?

Olen Erika, 26-vuotias vaasalainen filosofian maisteri. Opiskelin Vaasan yliopistossa viestintää ja henkilöstöjohtamista. Työskentelen Hitachi Energyssä HR-harjoittelijana Talent & Learning puolella.

2. Mitä kautta päädyit töihin Hitachi Energyyn?

Lähetin avoimen hakemuksen yhtiön verkkosivujen kautta liiketoiminnan tukipalveluihin. Energia-alan kiihtyvä kehitys ja erilaiset innovaatiot ovat kiinnostaneet minua kauan. Ala on minulle tulevaisuuden ala, jossa paljon mahdollisuuksia kehittyä. 

3. Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Työtehtäväni ovat olleet todella monipuolisia. Tehtäviini on kuulunut niin sisäistä viestintää kuin henkilöstön osaamisen kartoittamista ja kehittämistä. Olen ollut mukana järjestämässä erilaisia koulutustilaisuuksia ja korkeakouluyhteistyöhön liittyvää toimintaa. Lisäksi olen saanut olla mukana monissa inspiroivissa kehittämisprojekteissa ja niiden jalkauttamisessa.

4. Mikä työskentelyssä on ollut parasta?

Työyhteisö. Harjoittelijana olen saanut olla osa vahvaa globaalia työyhteisöä. Ihan ensimmäisestä päivästä tunsin oloni lämpimästi tervetulleeksi. On ollut upeaa saada työskennellä niin monen lahjakkaan henkilön kanssa ja oppia heiltä. Lisäksi olen kiitollinen monipuolisista ja innostavista työtehtävistä. Olen saanut hyödyntää omaa osaamistani sekä hioa työelämätaitojani monimuotoisessa ja tasa-arvoisessa ympäristössä.

5. Mitä sellaista olet kesän aikana oppinut, mistä on sinulle hyötyä myös tulevaisuuden työelämässä?

Työskentely Hitachi Energyssä on antanut minulle monia valmiuksia. Olen saanut kehittää omaa teknistä osaamistani erilaisten ohjelmistojen parissa. Vuorovaikutustaitoni ja tiimityöskentelytaitoni ovat kehittyneet. Lisäksi olen saanut kokea miten etätyöskentely vaikuttaa työskentelyyn, ja miten tärkeä merkitys työyhteisön tuella on päivittäin. 

6. Miksi nyt kesätöitä etsivän kannattaisi hakea kesätöihin Hitachi Energyyn?

Hitachi Energyssä on oppimisen kannalta todella kannustava työympäristö. Aidosti globaali organisaatio mahdollistaa osaamisen kartuttamisen yhteistyössä erilaisten tiimien kanssa ympäri maailman.

Hitachi Energy on yritys, joka katsoo vahvasti tulevaisuuteen. Kestävän kehityksen ja vihreämmän tulevaisuuden kunnianhimoiset tavoitteet näkyvät päivittäisessä työssä.  Työskentely täällä on ollut joustavaa ja inspiroivaa. Minulle jäi vahva tunne siitä, että organisaatio luottaa harjoittelijoiden osaamiseen vahvasti. Yritys tarjoaa mahdollisuudet kehittää osaamista omien vahvuuksien ja mielenkiinnon kohteiden mukaisesti. Unelmien harjoittelupaikka ja erittäin kannustava ympäristö työelämän ensiaskelille!

Get to know more