Choisissez votre région et votre langue

Menu

Press Release Zurich, Switzerland 03-06-2021

3 min read

Hitachi ABB Power Grids lanserer transformatorer for flytende havvind

Transformers for floating offshore applications
Transformatorer til flytende prosjekter vil øke potensialet til havvind gjennom å legge til rette for en ny generasjon flytende transformatorstasjoner og turbiner.

Hitachi ABB Power Grids har lansert en portefølje transformatorer til offshoreinstallasjoner, som er konstruert spesielt for å møte utfordrende forhold til sjøs og håndtere de fysisk krevende forholdene på flytende strukturer. Porteføljen vil gjøre det mulig å effektivt øke volumet av produsert havvindenergi,  integrere denne i det globale kraftsystemet,og støtte omstillingen til en mer bærekraftig fremtid. 

Å bygge installasjoner for bruk ute på havet byr på mange utfordringer utover det saltholdige miljøet. Så langt har bare en liten del av potensialet for havvind blitt utnyttet, siden havbunnen mange steder er uegnet og dyp på mer enn 60 meter ikke er ideelt for bunnfaste strukturer. 

Flytende transformatorstasjoner og flytende vindturbiner er løsninger som egner seg for dypere vann og som betydelig øker det globale potensialet for å produsere energi fra havvind. Men flytende systemer har sine egne utfordringer. De er i bevegelse gjennom hele levetiden og kan bli utsatt for vibrasjoner og krefter fra bølger som kan være opp mot 15 meter høye. 

- Våre ingeniører er i verdensklasse og for de er det forbundet med prestisje å utvikle innovative løsninger som kan takle krevende betingelser ute på havet og samtidig hjelpe samfunnet til å bevege seg mot en bærekraftig framtid, sier Bruno Melles, global leder for transformatorvirksomheten til Hitachi ABB Power Grids. – Flytende kraftsystemer er viktige for fornybarindustrien offshore og vil åpne opp enorme muligheter for å produsere ren kraft, legger han til. 

Å produsere havvind med innovativ teknologi

Denne porteføljen lanserer en gruppe ulike krafttransformatorer, jordingstransformatorer og kompenseringsreaktorer tilpasset flytende transformatorstasjoner og vindturbintransformatorer for flytende vindturbiner, inkludert industriledende WindSTAR-transformatorer. 

Transformatorer og kompenseringsreaktorer er nøkkelkomponenter i kraftnettet, som gjør det mulig å overføre elektrisiteten som produseres ved havvind-installasjoner. Den komplette og teknologisk kvalifiserte porteføljen er utviklet i samarbeid med selskaper som er ledende på utvikling av strukturer til havs. Porteføljen vil møte krevende operative betingelser med en lettvekts og modulær konstruksjon, som består av en spesialdesignet aktiv del, ekspansjonstank, trinnkobler, tilbehør og andre eksterne komponenter. 

Dette er en norsk oversettelse av engelsk pressemelding publisert 4. juni 2021 som kan leses i sin helhet via www.hitachiabb-powergrids.com. Om tolkningsspørsmål skulle oppstå, gjelder den engelske pressemeldingen.

Om Hitachi ABB Power Grids Ltd.

Hitachi ABB Power Grids er en global teknologileder med nesten 250 års samlet erfaring. Virksomheten sysselsetter rundt 36 000 mennesker i 90 land. Selskapet har hovedkontor i Sveits og bistår kunder innen energiforsyning, industri, transport og infrastruktur gjennom hele verdikjeden og innen vekstområder som bærekraftig mobilitet, smarte byer, energilagring og datasentre. Med velprøvd teknologi, global tilstedeværelse og en uovertruffen installert base balanserer Hitachi ABB Power Grids sosiale, miljømessige og økonomiske verdier. Selskapet har forpliktet seg til å levere gode energiløsninger for en bærekraftig fremtid. Gjennom banebrytende teknologi og digitale løsninger er vi din naturlige partner for et sterkere, smartere og grønnere kraftsystem. https://hitachienergy.com

About Hitachi Energy

 

Hitachi Energy is a global technology leader that is advancing a sustainable energy future for all. We serve customers in the utility, industry and infrastructure sectors with innovative solutions and services across the value chain. Together with customers and partners, we pioneer technologies and enable the digital transformation required to accelerate the energy transition towards a carbon-neutral future. We are advancing the world’s energy system to become more sustainable, flexible and secure whilst balancing social, environmental and economic value. Hitachi Energy has a proven track record and unparalleled installed base in more than 140 countries. Headquartered in Switzerland, we employ around 38,000 people in 90 countries and generate business volumes of approximately $10 billion USD.

Get to know more

Contacts

Rebecca Bleasdale

Head of External Communications, Content & Media Relations

+41 78 643 26 13