Choose your region and language

Go

Menu

Features Finland 03-01-2022

2 min read

Kesätyöstä vahvat eväät tulevaisuuteen

Kesätyöntekijätarina Benjamin 2021

Tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi opiskeleva Benjamin aloitti kesätyöuransa osa-aikaisena harjoittelijana keväällä 2021. Hän aloitti kesätyöt Software Developer -harjoittelijana ohjelmoinnin parissa. Benjamin on kesätöiden aikana päässyt toteuttamaan koulusta opittua teoriaa käytäntöön ja kehittämään omaa osaamistaan.

 

1. Kuka olet, ja missä tehtävässä työskentelet Hitachi Energyssä?

Olen Benjamin Helsingistä ja opiskelen viimeistä vuotta Metropolian ammattikorkeakoulussa tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi. Pääaineenani minulla on ohjelmistotuotanto. Pääsin aloittamaan Hitachi Energyssä osa-aikaisena harjoittelijana huhtikuussa, josta jatkoin kesätyöntekijänä Software Developer -harjoittelijana Grid Automation -liiketoiminnassa.

2. Mitä kautta päädyit töihin Hitachi Energyyn?

Selailin netissä avoimia työpaikkoja ohjelmointiin liittyen ja päädyin Hitachi Energyn sivustolle, joka herätti mielenkiintoni. Yrityksen kansainvälinen toiminta, laajat työmahdollisuudet ja yhtiön ja työn merkityksellisyys olivat avaintekijöitä, ja saivat minut hakemaan tätä paikkaa.

3. Mitä työtehtäviisi kuuluu?

Työtehtäväni koostuvat laajalti ohjelmoinnista. Ohjelmoinnin parissa olen työskennellyt pääosin verkkosovelluksen kehityksessä, joka on ollut mahtava kokemus. Olen päässyt oppimaan paljon muun muassa projektinhallinnasta, asiakasprojektiohjelmoinnista ja tiimityöskentelystä. Päivittäisissä palavereissa keskustellaan esimerkiksi päivän tavoitteista ja omasta edistyksestä. Mielestäni tämä on loistava menetelmä, sillä se helpottaa ongelmatilanteiden ratkomista sekä kokonaisuuksien ymmärtämistä projektien kannalta.

4. Mikä työssäsi on ollut parasta?

Parasta on ollut jo pelkkä mahdollisuus olla osana näin hienoa tiimiä, joka tukee omaa kehittymistäni ja osaamistani. Lisäksi Hitachi Energy tarjoaa hyvät eväät oman uran edistämiselle sekä joustavat työskentelymahdollisuudet.

5. Mitä sellaista olet kesän aikana oppinut, mistä on sinulle hyötyä myös tulevaisuuden työelämässä?

Opin jatkuvasti uusia tapoja ratkoa haasteita ja edistää kommunikointitaitojani. On ollut mahtavaa päästä käytännön tasolla toteuttamaan koulusta opittua teoriaa ja kehittämään omaa osaamista.

6. Miksi nyt kesätöitä etsivän kannattaisi hakea kesätöihin Hitachi Energyyn?

Hitachi Energy antaa mahtavat eväät tulevaisuutta varten. Oppimisen lisäksi kesätöissä pääse kehittämään omia taitojaan, sekä olemaan osa jotain suurempaa. Työyhteisö on tsemppaava, rento ja helposti lähestyttävä. Pääset haastamaan itseäsi sekä näkemään miten työskennellään alan johtavassa yrityksessä. Ei voi muuta sanoa kuin hae jo, mitä odotat!

Get to know more