Choose your region and language

Go

Menu

Features Finland 15-11-2022

2 min read

Niin hyvä yhteishenki, että töihin on aina kiva tulla

Teknistä viestintää opiskeleva Marjukka työskenteli kesällä 2022 Hitachi Energyn IT-organisaatiossa koordinaattorina tukemassa merkittävää muutosprojektia. Marjukka on viihtynyt itsenäisessä työssä, jossa omaan työhön on ollut mahdollista vaikuttaa.
Kuvassa kesätöissä Hitachi Energyssä ollut Marjukka

1. Kuka olet, ja missä tehtävässä työskentelet Hitachi Energyssä? 

Olen Marjukka ja opiskelen teknistä viestintää Vaasan yliopistossa. Kestyössäni työskentelin harjoittelijana IT-organisaatiossa.

2. Mitä kautta päädyit töihin Hitachi Energyyn?

Hain kesätyöhaussa liiketoiminnan tukitoimintojen kesäharjoittelijaksi. Minulla oli positiivinen kuva Hitachi Energystä yrityksenä, ja sen tarjoamat työmahdollisuudet olivat kiinnostavia.

3. Mitä työtehtäviisi kuului? 

Toimin koordinaattorina, ja tuin yhtiössä meneillään olevan järjestelmäuudistuksen edistämistä. Käytännössä työhöni kuului paljon dokumenttien ulkoasujen päivittämistä ja metadatan taulukointia.

4. Mitä sellaista olet kesän aikana oppinut, mistä on sinulle hyötyä myös tulevaisuuden työelämässä?

Olen päässyt näkemään, miten muutosprojekteja toteutetaan kansainvälisissä yrityksissä. Olen myös oppinut mitä kaikkea vaaditaan, kun paikallisista järjestelmistä siirrytään globaaliin järjestelmään. Koska työni on ollut aika itsenäistä, on ollut tärkeää oppia myös itsensä johtamista.

5. Mikä työskentelyssä on ollut parasta?

Työ on ollut itseohjautuvaa ja joustavaa. Pidän siitä, että olen voinut itse suunnitella työtäni ja sen aikataulutusta. Myös kaikki työkaverit ovat olleet hyvin avuliaita, joten yksin ei ole tarvinnut jäädä ongelmatilanteissakaan.

6. Miksi nyt kesätöitä etsivän kannattaisi hakea kesätöihin Hitachi Energyyn? 

Hitachi Energy tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia, ja kansainvälisessä yrityksessä työskentely tuo arvokasta kokemusta. Itse olen myös pitänyt hyvin paljon Hitachi Energyn yrityskulttuurista, joka on rento, mutta samalla kannustaa kehittymään. Työyhteisössä on hyvä yhteishenki, joten töihin on aina kiva tulla.