Choose your region and language

Go

Menu

Features 01-03-2023

3 min read

SEV og Færøerne ser imponerende bæredygtige energigevinster gennem samarbejde med Hitachi Energy

Færøerne er isoleret fra deres nærmeste naboer med hundredvis af kilometer. Ikke desto mindre, sætter denne lille nation et stort eksempel for hele verden med sine fremskridt mod at nå et dristig mål: 100% bæredygtig energi i 2030.

SEV er det færøske forsyningsselskab, der har ansvaret for at overholde bæredygtighedsforpligtelserne og samtidig fortsætte med at levere strøm til alle på øgruppen, 24 timer i døgnet. Stillet over for udfordringerne med at skaffe pålidelig elektricitet af høj kvalitet og samtidig integrere flere vedvarende kilder og sikre energisikkerhed, indgik SEV et samarbejde med Hitachi Energy.

Sådan opnår du et modigt mål for bæredygtig energi

Hákun Djurhuus, administrerende direktør i SEV, forklarede SEVs modige energimål på denne måde: "Hvordan frigør vi os fra olie, og hvordan vil vi formår at levere sikker og stabil elektricitet baseret på færøske ressourcer i 2030? Vi kan ikke se til andre efter løsninger til at kopiere, vi er nødt til at komme med vores egne løsninger og tilpasse dem til vores naturressourcer. Det er vores udfordring.”

For at imødekomme denne udfordring installerede det færøske energiselskab Hitachi Energy e-meshTM PowerStoreTM batterienergilagringssystem (BESS), et 6,25 MW / 7,45 MWh batteri, der giver fuld backup til Porkeri vindmøllepark på øgruppens sydligste ø, Suðuroy. Hitachi Energy BESS-installationen er den største af sin slags på Færøerne, og dens succes har sikret, at den ikke bliver den sidste. 

Virkelige resultater

SEV har sporet betydelige forbedringer i dets strømtilgængelighed og -kvalitet efter at have bragt BESS helt online:

  • Frekvensvariationerne er også væsentligt forbedret. 
  • Vindudnyttelsen forbedredes fra 38% til 77% i løbet af de første 3 måneder af BESS i drift. 
  • Selv med flere dage med kun inverter-baseret produktion (vind og PV), havde SEV flere dage med 100 % bæredygtig energiproduktion på Suðuroy. Det tal fortsætter med at vokse. 
  • Opbevaringskapaciteten har gjort det muligt for SEV at tage sit termiske kraftværk på Suðuroy midlertidigt offline og reducere emissioner fra termisk dieselproduktion, samtidig med at den forsyner øen med kun energi, der stammer fra en blanding af vedvarende kilder, der inkluderer vind, vand og sol.

SEV har forude planer om at integrere yderligere BESS-faciliteter i landet for at understøtte integration af flere typer vedvarende energikilder i dets net og opnå højere udnyttelse med lagring og adgang til elektricitet.

Automatisering og digitalisering: Kernekomponenter i større aktivudnyttelse

Automatisering og digitale tjenester vil også få større betydning, efterhånden som forsyningsselskaber udvikler sig og udvider BESS-installationer og integration af forskellige bæredygtige energiaktiver. Hitachi Energy-løsninger såsom e-mesh EMS og SCADA giver personalet mulighed for at administrere deres forskellige energiaktiver lettere, intelligent og effektivt.

Der er ingen tvivl om, at verden vil fortsætte med at notere sig SEV og Færøerne, da de opnår energiautonomi gennem globalt samarbejde og fører verden til at indføre fuldt bæredygtig energi.

Hitachi Energy er stolte af at arbejde sammen med kunder som SEV om at drive udviklingen af selve elnettet. Bakket op af mere end tredive års innovation og lederskab inden for energilagring og mikroelnet, har virksomheden leveret elektricitet til samfund, der engang så på pålidelig strøm som en fjern drøm. Og vi er lige begyndt. Vores mål for de næste 30 år er at bringe elektricitet til de resterende 940 millioner mennesker, der stadig er uden adgang over hele kloden, og gøre det muligt for et bæredygtigt, fleksibelt og sikkert elnet at fremme en bæredygtig energifremtid for alle.