Choose your region and language

Go

Menu

Features 01-11-2023

2 min read

Hitachi Energy valgt som Consulting Partner til verdens første kommercielle eFuels-anlæg i Danmark

Arcadia eFuels og Hitachi Energy forener deres kompetencer for at bane vejen for dekarbonisering af transportsektoren og fremme energiomstillingen

Hitachi Energy er blevet valgt af Arcadia eFuels, en førende udvikler inden for eFuels, til at udføre analysen af elnettilslutningen for verdens første kommercielle eFuels-produktionsanlæg til bæredygtigt flybrændstof i Vordingborg, Danmark - ca. 100 km syd for den danske hovedstad København.

 

Det planlagte anlæg vil bruge 360 megawatt (MW) vedvarende elektricitet, vand og CO2 til at producere kulstoffrie brændstoffer, der kan bruges i eksisterende motorer og infrastruktur. Det banebrydende eFuels-anlæg vil generere omkring 100 millioner liter eFuels om året, hvilket giver flyselskaberne mulighed for at reducere CO2-udledningen og dermed opfylde nationale og internationale mål.  

 

Hitachi Energy skal udføre en detaljeret FEED-undersøgelse (front-end engineering and design) af en løsning, der muliggør og optimerer eFuels-anlæggets elnetstilslutning og design. Kontrakten med Hitachi Energy omfatter også en option på at levere de komplette elnettilslutningsløsninger, når FEED-undersøgelsen er afsluttet.

Animation af eFuel anlæg i Vordinborg, Danmark (kilde: Arcadia eFuels)

"Arcadia eFuels' projekt i Vordingborg er en milepæl for både Danmark og resten af verden, og vi er meget stolte over at være den foretrukne partner til dette projekt," siger Claus Madsen, Country Managing Director for Hitachi Energy Danmark.

 

Vi bygger det første kommercielle eFuels-produktionsanlæg i et forsøg på at bidrage til dekarboniseringen af luftfarten," siger Amy Hebert, CEO for Arcadia eFuels. "Hitachi Energy er en fantastisk partner, der forstår det afgørende behov for en energiomstilling og har ekspertisen til at hjælpe os med at nå målet om at dekarbonisere luftfarten."

 

"Vi er glade for, at Arcadia eFuels har bekræftet sin tillid til vores Power Consulting ekspertise, der støtter dette vigtige projekt, og sammen med Arcadia kan vi fremme den bæredygtige energifremtid", siger Leila Manshaei, Head of Power Consulting Nordics.

 

Anlæggets konstruktion er planlagt til at følge en imponerende tidslinje og forventes at være færdig i slutningen af 2026.  

Get to know more

Power Consulting: Solving tomorrow's energy challenges today