Escolha a sua região e idioma

Ir

Menu

Press Release Finland 25-11-2021

3 min read

Hitachi Energy lanseeraa IdentiQ -digitaalisen kaksosen sähköverkkojen ympäristömyönteisyyden, joustavuuden ja luotettavuuden parantamiseen

Mullistava ratkaisu perustuu sähköverkkojen markkinajohtajan ainutlaatuiseen teknologiaosaamiseen, ja se voidaan integroida Hitachin Lumada-alustaan.

Hitachi Energy on lanseerannut IdentiQ:n, digitaalisen kaksosen1 (digital twin) suurjännitteisiin tasavirta- (HVDC) ja sähkön laaturatkaisuihin. IdentiQ2 mahdollistaa energiajärjestelmän kehittämisen entistä ympäristömyönteisemmäksi, joustavammaksi ja luotettavammaksi, mikä nopeuttaa siirtymää kohti hiilineutraalia tulevaisuutta.

IdentiQ on HVDC-aseman, STATCOMin tai sähköaseman digitaalinen kaksonen. Se tarjoaa kaikki olennaiset tiedot kohteesta, analyysitoiminnot ja toimintaa koskevat tiedot havainnollisessa ja helppokäyttöisessä  käyttöliittymässä, jota käyttäjät voivat mukauttaa tarpeidensa mukaan. IdentiQ sisältää vuorovaikutteisen 3D-visualisoinnin kohteesta. Kaikki laitokseen ja laitteistoon liittyvät tiedot ovat käytössä yhdellä napsautuksella. Tällaisia ovat tekniset asiakirjat, käyttö- ja huoltomenettelyt, turvallisuuskoulutus sekä reaaliaikainen käyttödata valvontaa ja analytiikkaa varten.

”IdentiQ on mullistava digital twin -ratkaisu, jossa hyödynnämme ainutlaatuista alan osaamistamme sekä johtavaa sähköverkkoteknologiaamme ja innovaatioitamme. Se on merkittävä lisä Hitachi Energyn digitaaliratkaisuihin, ja tukee asiakkaidemme pyrkimyksiä verkkoinvestointien tehokkuuden ja luotettavuuden parantamiseksi”, sanoo Niklas Persson, Hitachi Energyn Grid Integration -liiketoiminnan johtaja.

IdentiQ:lla asiakkaat voivat parantaa sähköverkkoomaisuutensa hallintaa koostamalla kaikki tiedot yhteen digitaaliseen paikkaan, jolloin ne ovat kaikkien operatiiviseen toimintaan osallistuvien käytettävissä helposti. Tämä on Hitachi Energyn digitaaliseen kaksoseen perustuvan teknologisen vision ytimessä: oikeat resurssit ja tiedot ovat oikeaan aikaan oikeiden ihmisten käytettävissä. Tämä optimoi toimintaa ja mahdollistaa älykkäämmän päätöksenteon.

IdentiQ parantaa verkko-omaisuuden hallintaa seuraavasti:

  • Kestävän kehityksen mukainen ja ekotehokas – mahdollistaa kattavan etäanalyysin ja -tuen ja vanhojen laitteistojen paperipohjaisen tiedon digitalisoinnin;
  • Joustava – mukautuu jatkuvasti kohteen muuttuviin suorituskykyvaatimuksiin niiden koko elinkaaren ajan;
  • Tietoturvallinen – noudattaa alan johtavia kyberturvallisuusstandardeja ja suojaa kaikkia koko laitteistoa koskevaa tietoa niin, etteivät tiedot pääse katoamaan tai tuhoutumaan; turvallisuus varmistetaan virtuaalikoulutuksella, jossa käydään läpi paikan päällä suoritettavia toimenpiteitä, vaadittua vaatetusta ja evakuointireittejä ennen laitoksessa käyntiä.

Digitalisaatio on välttämättömyys, jotta sähköstä saadaan koko energiajärjestelmän selkäranka ja jotta ympäristömyönteinen energia saadaan kaikkien ulottuville. Se on avainasemassa, kun integroidaan isoja määriä hajautettuja uusiutuvia energialähteitä sekä sähköistetään liikennettä, teollisuutta ja datakeskuksia sekä tuetaan maiden ja yritysten päästövähennystavoitteita.

IdentiQ integroituu useisiin yritysten liiketoimintajärjestelmiin, myös Hitachin Lumada-alustaan ja Lumada Asset and Work Management -ohjelmistoon. Yhdessä ne tuovat näkyvyyttä koko järjestelmään. IdentiQ on osa Hitachi Energyn tavoitetta vauhdittaa sähköverkkoteknologian digitaalista ja ekotehokasta innovaatiota ja nopeuttaa siirtymää kohti hiilineutraalia energiajärjestelmää. Lanseeraus pohjaa Hitachi Energyn tämän vuoden vahvoihin innovaatioihin:

  • Lumada Asset and Work Management, joka lanseerattiin tammikuussa 2021. Se edistää laitteistointensiivisten teollisuudenalojen mukautuvuutta, yhteistyökykyä, näkemyksellisyyttä ja ennakoivuutta. Lumada sisältää teknologioita, kuten koneoppimista, tekoälyä, kehittynyttä data-analytiikkaa, hybridipilvihallintaa ja kyberturvallisuutta; ja
  • EconiQ, joka lanseerattiin huhtikuussa 2021. Se sisältää ekotehokkaan tuote-, palvelu- ja ratkaisuvalikoiman, joka on perinteisiin ratkaisuihin verrattuna poikkeuksellisen ympäristötehokas.

Molemmat kokonaisuudet ovat olennainen osa Hitachi Energyn kestävän kehityksen Sustainability 2030 -strategiaa, joka perustuu YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin ja jolla luodaan sosiaalista, ympäristöllistä ja taloudellista arvoa.

Viitteet

1.     Digitaalinen kaksonen on virtuaalinen kuvaus, joka on suunniteltu kuvaamaan tarkasti fyysistä laitteistoa tai järjestelmää ja tuottamaan tietoa järjestelmän suorituskyvystä tai elinkaaresta.

2.     IdentiQ tarkoittaa tarkkuutta, älykkyyttä ja laatua.

 

About Hitachi Energy

 

Hitachi Energy is a global technology leader that is advancing a sustainable energy future for all. We serve customers in the utility, industry and infrastructure sectors with innovative solutions and services across the value chain. Together with customers and partners, we pioneer technologies and enable the digital transformation required to accelerate the energy transition towards a carbon-neutral future. We are advancing the world’s energy system to become more sustainable, flexible and secure whilst balancing social, environmental and economic value. Hitachi Energy has a proven track record and unparalleled installed base in more than 140 countries. Headquartered in Switzerland, we employ around 38,000 people in 90 countries and generate business volumes of approximately $10 billion USD. 

https://www.hitachienergy.com

https://www.linkedin.com/company/hitachienergy

https://twitter.com/HitachiEnergy

Contacts

Rebecca Bleasdale

Head of External Communications, Content & Media Relations

 

+41 78 643 26 13