Selecciona tu región e idioma

Menú

Features Ludvika, Sweden 06-12-2021

3 min read

Innovativ løsning til havvind fremmer energiomstillingen

Hitachi Energys hybridløsning til havvind fejrer sit første år med at drive Danmarks og Tysklands energiomstilling

Kriegers Flak Combined Grid Solution (CGS) demonstrerer et betydeligt skridt fremad inden for højspændingsjævnstrøm HVDC Light®-teknologien. Denne banebrydende hybride sammenkobling har nu været i kommerciel drift i et år, hvor der sker en gnidningsløs udveksling af vedvarende energi mellem Danmark og Tyskland. Kriegers Flak, der er muliggjort af Hitachi Energys HVDC-løsning med dens digitale mastercontrollersystem, integrerer strøm fra tre havvindmølleparker i Østersøen. I fremtiden vil i alt fire havvindmølleparker - to fra henholdsvis den tyske og den danske side - blive kombineret i systemet.

Projektet blev medfinansieret af Den Europæiske Union (EU) for at bidrage til at sikre en bæredygtig energiforsyning til regionen. I løbet af det seneste år har Kriegers Flak-systemet demonstreret, hvordan HVDC-hybridløsninger kan optimere elnettene og tilbyde mere bæredygtige, fleksible og sikre anvendelser for havvindmøller for at støtte EU's mål om klimaneutralitet i 2050 . HVDCR Light-hybridsystemet klarer den komplekse opgave at styre hele Kriegers Flak CGS. Ved at justere strømmene i realtid integrerer og understøtter det vindmølleparkerne og de to asynkrone vekselstrømsnet i begge lande - og sikrer en fleksibel og sikker forsyning til de europæiske forbrugere.

HVDC-konverterstationen på 400 MW er den grundlæggende teknologi for forbindelseslinjen, som ejes og drives i fællesskab af Energinet i Danmark og 50Hertz i Tyskland. Sammenkoblingen kan forsyne 600 000 husstande med strøm.

"Vi er glade for at være en del af dette innovative projekt, som viser, hvordan vores førende teknologiske løsninger understøtter visionen om et sammenkoblet og netto-nullet europæisk energisystem," siger Niklas Persson, administrerende direktør for Hitachi Energys forretning for netintegration. "Sammen med Energinet og 50Hertz har vi vist, hvordan integrationen af havvindkraft kan optimeres for at øge effektiviteten og reducere omkostningerne, så elektricitet kan blive rygraden i energisystemet."

"I løbet af det første år har Kriegers Flak Combined Grid Solution opnået transport af havvindkraft og levering af transmissionskapacitet til grænsekrydsende elhandel i et fælles teknisk anlæg", siger Dr. Frank Golletz, Chief Technical Officer (CTO) hos 50Hertz. "Dette er et vigtigt skridt for den fremtidige udvidelse af brugen af havvindkraft i Nordsøen og Østersøen." Henrik Riis, senior vice president og CEO for eltransmission hos Energinet, sagde: "Kriegers Flak Combined Grid Solution kombinerer havvind og samkøringslinjer og er et førende eksempel på fremtidens energiøer samt en effektiv og hurtig grøn omstilling."

The advanced Kriegers Flak Combined Grid Solution linking Germany and Denmark opens up new applications for offshore wind.
Den avancerede Kriegers Flak Combined Grid Solution, der forbinder Tyskland og Danmark, åbner op for nye anvendelsesmuligheder for havvind.

Kriegers Flak Combined Grid Solution er et vigtigt skridt på vejen, som viser, at teknologien er tilgængelig til at støtte langsigtet, storstilet integration af vedvarende energi på havet. Denne innovation har flere formål er med til at fremme en bæredygtig energifremtid for alle, i dag og i de kommende generationer.