Selecciona tu región e idioma

Menú

Press Release Zurich, Switzerland 01-07-2020

3 min read

A Hitachi ABB Power Grids megkezdi működését

Egymást kiegészítő portfóliókkal és technológiai erősségekkel biztosítjuk az üzletmenet folytonosságát, növeljük a fogyasztói értéket és kiaknázzuk a növekedési lehetőségeket

A 2018. december 17-én aláírt megállapodás1 értelmében a Hitachi Ltd. és az ABB Ltd. a mai napon bejelentette a szükséges intézkedések terv szerinti befejezését és a Hitachi ABB Power Grids Ltd. megalakulását. A Hitachi 80,1%-os tulajdoni részesedéssel rendelkezik az új közös  vállalatban (amelynek üzleti volumenje kb. 10 milliárd USD2), a fennmaradó rész pedig az ABB tulajdona.

Toshikazu Nishino, a Hitachi cégvezetője, az új vállalat elnöke, Claudio Facchin pedig az ügyvezető igazgatója. Az új cég székhelye továbbra is a svájci Zürichben marad, és a jelenlegi vezetőség biztosítja az üzletmenet folytonosságát.

„A Hitachi vezető digitális technológiai megoldásai, világklasszis villamossági megoldásokkal egyesítve hozzájárulnak ahhoz, hogy  aktív  szerepünk legyen az energiarendszerek globális átalakításában és a szénmentesítésben az energiagazdálkodás fenntartható jövőjének érdekében. A dinamikusabb hálózati rendszer kialakítását szolgáló intelligens megoldásaink szintén hozzájárulnak az Egyesült Nemzetek 7. fenntartható fejlesztési céljának megvalósításához, mely a „megfizethető, megbízható és tiszta energia biztosítása” –mondta el Toshikazu Nishino (Hitachi).

Az új közös vállalatban két tekintélyes cég találkozik és egy új globális energetikai vezetőt hoz létre. A Hitachival kötött szövetségünk fokozza a növekedési lehetőségeinket az új egységünk számára a mobilitás, az okos városok, az ipar, az energiatárolás és az adatközpontok területén, miközben pénzügyi hátteret teremt nagyra törő projektek megvalósításának támogatásához, és ajtót nyit Japán, a világ harmadik legnagyobb gazdasága felé.

 „A szinergiák és a Hitachi révén elérhetővé vált új és növekvő piacok segítségével a Power Grids a fejlődés következő szakaszába léphet, tovább erősítve a már meglévő vezető pozícióját” – nyilatkozta Timo Ihamuotila az ABB pénzügyi igazgatója és a Hitachi ABB Power Grids igazgatósági elnöke. „A Hitachi az új gazdasági egységgel hosszútávú elköteleződést vállal és erősíti a vállalataink közötti üzleti partnerséget” – tette hozzá.

 „A technológiai erősségeink egyesítésével új piaci lehetőségek nyílnak számunkra, és nagyobb fogyasztói értéket tudunk kínálni” – nyilatkozta Claudio Facchin, a Hitachi ABB Power Grids ügyvezető igazgatója. „A jövőben is elkötelezetten törekszünk az energiagazdálkodás fenntartható jövőjének biztosítására, úttörő és digitális technológiáinkkal, partnerként az erősebb, intelligensebb és környezetbarátabb hálózatok választásában.”

A Hitachi ABB Power Grids vállalatról

A Hitachi ABB Power Grids egy vezető globális technológiai vállalat, mely közel 250 év tapasztalattal rendelkezik, 36 000 munkavállalót foglalkoztat 90 országban. Központja Svájcban található. A vállalat kiszolgálja az áramszolgáltatókat, az ipar- és az infrastruktúra szereplőit az értékláncban, valamint olyan feltörekvő területeket, mint a fenntartható közlekedés, az okosvárosok, az energiatárolás és az adatközpontok. A globális múltra visszatekintő, stabil alapokkal rendelkező Hitachi ABB Power Grids egyensúlyba hozza a társadalmi, környezeti és gazdasági értékeket, elkötelezett amellett, hogy a jövő energiája fenntartható legyen digitális úttörő technológiák segítségével, valamint partner az erősebb, intelligensebb és környezetbarátabb hálózatok választásában. www.hitachiabb-powergrids.com

Hivatkozások:

1. A Hitachi 2018. decemberi bejelentése: https://www.hitachi.com/New/cnews/month/2018/12/f_181217.pdf

2. A 2017–2019-es pénzügyi évekre jelentett éves bevétel alapján (az ABB Power Grids üzletága)

További információért lépjen kapcsolatba velünk:

Media Relations

Hitachi Energy