Selecciona tu región e idioma

Menú

Features Finland 15-11-2022

2 min read

Kesätyö teknologiateollisuutta parhaimmillaan

Tuotantotaloutta opiskeleva Tapio työskenteli kesän 2022 projektipäällikkönä Hitachi Energyn muuntajatehtaalla Vaasassa. Kesätyö on kehittänyt erityisesti Tapion koordinointi- ja ongelmanratkaisutaitoja.
Kuvassa kesätöissä Hitachi Energyssä ollut Tapio

1.  Kuka olet, ja missä tehtävässä työskentelit Hitachi Energyssä? 

Olen Tapio ja opiskelen tuotantotaloutta Vaasan yliopistossa. Kesätyössäni työskentelin projektipäällikkönä Hitachi Energyn muuntajatehtaalla.

2. Mitä kautta päädyit töihin, ja miksi halusit hakea Hitachi Energyyn?

Hitachi Energyssä jo työskentelevä ystäväni kehotti hakemaan auki olevaa projektipäällikön paikkaa. Päätin hakea, koska olin jo muutaman vuoden työskennellyt teknologia-alalla ja mielestäni oli luonnollinen aika siirtyä eteenpäin ja katsoa, minkälaisia mahdollisuuksia Hitachi Energy tarjoaa.

3. Mitä työtehtäviisi kuuluu? 

Työtehtäviini kuuluu asiakasdokumentaation ylläpito niin sisäisesti kuin eri sidosryhmien kanssa, sekä päivittäinen kommunikaatio asiakkaan edustajien kanssa. Tämän lisäksi keskustelen lähes päivittäin työnjohdon kanssa muuntajien valmistuksen etenemisestä, resurssien käytöstä ja aikatauluista. Lisäksi olen noin kuukausittain isännöinyt asiakkaan edustajia tehtaalla muuntajien koestuksien aikana.

4. Mitä sellaista olet kesän aikana oppinut, mistä on sinulle hyötyä myös tulevaisuuden työelämässä?

Työtehtäväni projektipäällikkönä on opettanut minulle paljon uutta ja hyödyllistä, kuten teknistä sanastoa, esiintymis- ja kommunikointitaitoja sekä koordinointi- ja ongelmanratkaisutaitoja. Lähes päivittäin saan eteeni kysymyksiä, joihin vastaamiseen tarvitsen tukea kollegoiltani.

5. Mikä työskentelyssä on ollut parasta?

Parasta työssäni on monipuolisuus ja yhteistyö. Kesästä jäi erityisesti mieleen projektimme maailman tehokkaimman vedenalaisen muuntajan testauksesta Vaasan Vaskiluodon satamassa.

6. Miksi nyt kesätöitä etsivän kannattaisi hakea kesätöihin Hitachi Energyyn? 

Hitachi Energylle kannattaa hakea töihin, koska työmahdollisuudet ovat laajat ja motivoituneilla työntekijöillä on mahdollisuus edetä urallaan hyvin. Lisäksi Hitachi Energyn muuntajatehdas edustaa teknologiateollisuutta parhaimmillaan. On hienoa huomata, kuinka paikalliset yritykset tukevat toisiaan ja ovat valmiita puhaltamaan yhteen hiileen. Tämänkaltainen yhteistyö on loistava väylä laajentaa myös omaa sosiaalista verkostoa. Minulla on ollut mahdollisuus jatkaa myös osa-aikaisena opintojen ohella, mikä on opiskelijalle iso etu. Opiskelijana koen tärkeäksi mahdollisuuden hankkia laajaa kokemusta eri työtehtävistä opintojen aikana.