Selecciona tu región e idioma

Menú

Press Release Zurich, Switzerland 04-04-2022

3 min read

Hitachi Energy tuo markkinoille OceaniQ™ -valikoiman: innovatiivisia ratkaisuja offshore-ympäristöön

OceaniQ™ - innovative technological solutions
Hitachi Energyn kesällä 2021 lanseeraamat muuntajat kelluviin sovelluksiin ovat ensimmäinen ratkaisu OceaniQ™-valikoimaan vastaamaan offshore-ympäristön haasteisiin.

Hitachi Energy on lanseerannut OceaniQ™-valikoiman1 offshore-ympäristöön nopeuttamaan energian vihreää siirtymää. Globaalilla teknologia- ja markkinajohtajalla on todistettua kokemusta2 uraauurtavista offshore-ratkaisuista ja uuden valikoiman myötä tuulivoimaa voidaan hyödyntää ja integroida tehokkaammin osaksi energiajärjestelmää.

OceaniQ yhdistää eri toimialojen osaamista voimantuotannosta ja meriteollisuudesta. Se sisältää sovellukset niin kiinteille alustoille, kelluviin rakenteisiin kuin merenalaisiin järjestelmiin tuuli-, meri- ja muille offshore-operaattoreille. Hitachi Energy kehittää OceaniQ-tuotteita, -palveluita ja -ratkaisuja ratkaisemaan offshore-energiatoimijoiden erityistarpeita yhteistyössä asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa. 

OceaniQ-ratkaisun tärkeimpiä ominaisuuksia on modulaarinen rakenne, joka mahdollistaa oikea-aikaisen asennuksen ja nopean liittämisen onshore-energiaresursseihin. OceaniQ-ratkaisut hyödyntävät digitalisaatiota mahdollistaen turvallisen etävalvonnan ja muut palvelut, kuten ennakoivan ylläpidon. Ratkaisut rakennetaan kestämään ankaria meriolosuhteita, jotta fyysinen palveluntarve voidaan minimoida koko elinkaaren aikana. OceaniQ-ratkaisuissa on sovellettu vahvaa elinkaariajattelua.

OceaniQ™ -muuntajat kelluviin offshore-sovelluksiin 

Ensimmäiset julkistetut tuotteet OceaniQ-portfolioon ovat Hitachi Energyn julkistamat offshore-muuntajat kelluviin sovelluksiin. 1990-luvun alun ensimmäisistä kaupallisista hankkeista lähtien merituulisähkön tuotanto on kasvanut merkittävästi. Tällä hetkellä maailmanlaajuinen kapasiteetti ylittää 35 gigawattia3. Offshore-rakentamisessa on kuitenkin isoja haasteita ankaran ympäristön lisäksi, minkä vuoksi vain pieni osa koko potentiaalista on hyödynnetty. Tämä johtuu siitä, että useilla offshore-alueilla ei ole sopivaa merenpohjaa ja yli 60 metrin syvyydet eivät ole optimaalisia kiinteille rakenteille.  

OceaniQ™-muuntajat ja rinnakkaiskuristimet ovat verkkoinfrastruktuurin avainlaitteita, jotka mahdollistavat offshore-tuulivoimaloissa tuotetun sähkön siirron. Tuotteet on kehitetty yhteistyössä kelluvien ratkaisujen eturivin offshore-kehittäjien kanssa. OceaniQ™ on kevyt ja kompakti ja sen rakenne on modulaarinen.

"Maailmanluokan osaajamme ovat ylpeitä näistä uraauurtavista ratkaisuista, jotka soveltuvat ankariin offshore-olosuhteisiin ja vauhdittavat yhteiskuntien siirtymää kohti hiilineutraalia tulevaisuutta. Kelluvat sähköjärjestelmät ovat tärkeä askel uusiutuvan offshore-teollisuuden kehityksessä. Ne avaavat valtavia mahdollisuuksia ja uusia puhtaaseen sähköön perustuvia liiketoimintamalleja. OceaniQ heijastaa Hitachi Energyn toiminnan tarkoitusta, joka on edistää kestävää energiatulevaisuutta kaikille", Hitachi Energyn Transformers-liiketoiminnan johtaja Bruno Melles sanoo.

"Tuulivoima on yksi maapallon runsaimmista ja anteliaimmista luonnonvaroista. OceaniQ-portfolion ansiosta asiakkaat voivat hyödyntää ja integroida tuulivoimaa entistä tehokkaammin. Sen avulla rakennamme kestävämpää, joustavampaa ja turvallisempaa energiajärjestelmää tuomalla offshore-sovellusten ja tuulipuistoyhteyksien asiantuntijamme yhteen kehittämään ja rakentamaan ratkaisuja, joita tarvitaan integroidumpaan, yhtenäisempään ja laadukkaampaan sähköverkkoon”, Hitachi Energyn Head of Renewables Alfredo Parres4 sanoo.

Hitachi Energyn uusin portfoliokehitys on jälleen osoitus yhtiön sitoutumisesta innovatiivisuuden rajojen rikkomiseen offshore-energiaratkaisuissa ja kasvattaa jo ennestään laajaa tarjontaa. Yhtiö julkistaa uusia lisäyksiä OceaniQ-portfolioon lähikuukausina. OceaniQ:n lanseeraus on jatkoa IdentiQ™- ja EconiQ™-julkistuksille.

Lisätietoja OceaniQ-ratkaisusta.

Notes:

1. Read more about OceaniQ.

2. Three examples of Hitachi Energy’s proven track record in offshore wind:

3. Global Wind Energy Council’s Global Offshore Wind Report 2021

4. Read one of Alfredo Parres’ Perspectives on offshore wind

About Hitachi Energy


Hitachi Energy is a global technology leader that is advancing a sustainable energy future for all. We serve customers in the utility, industry and infrastructure sectors with innovative solutions and services across the value chain. Together with customers and partners, we pioneer technologies and enable the digital transformation required to accelerate the energy transition towards a carbon-neutral future. We are advancing the world’s energy system to become more sustainable, flexible and secure whilst balancing social, environmental and economic value. Hitachi Energy has a proven track record and unparalleled installed base in more than 140 countries. Headquartered in Switzerland, we employ around 38,000 people in 90 countries and generate business volumes of approximately $10 billion USD.  
https://www.hitachienergy.com

https://www.linkedin.com/company/hitachienergy

https://twitter.com/HitachiEnergy

About Hitachi, Ltd.


Hitachi drives Social Innovation Business, creating a sustainable society with data and technology. We will solve customers' and society's challenges with Lumada solutions leveraging IT, OT (Operational Technology) and products, under the business structure of Digital Systems & Services, Green Energy & Mobility, Connective Industries and Automotive Systems. Driven by green, digital, and innovation, we aim for growth through collaboration with our customers. The company’s consolidated revenues for fiscal year 2021 (ended March 31, 2022) totaled 10,264.6 billions of yen (84, 136 millions of U.S. dollars), with 853 consolidated subsidiaries and approximately 370,000 employees worldwide. For more information on Hitachi, please visit the company's website at https://www.hitachi.com.

Contacts

Media Relations

Hitachi Energy