Choose your region and language

Go

Menu

Features Finland 23-02-2023

2 min read

Hitachi Energyn oman sähkönkäytön päästöt –83%

Hitachi Energy on teknologioillaan ja osaamisellaan edistämässä ympäristömyönteisen energiajärjestelmän kehitystä ympäri maailman. Sitoutuminen hiilineutraalin energiatulevaisuuden rakentamiseen näkyy vahvasti myös oman toiminnan ympäristövastuullisuudessa. Vuosien 2019-2021 aikana Suomen-yhtiön sähkönkäytön päästöt laskivat 83%.
Hitachi Energy Finland

“Saavutus on hieno, ja huomioiden liiketoimintamme volyymin kasvu, suorastaan erinomainen. Merkittävä myönteinen kehitys on tulos määrätietoisesta työstä, jonka tavoitteena on minimoida yhtiömme toiminnan ympäristövaikutukset ja olla omalta osaltamme näyttämässä suuntaa matkalla kohti hiilineutraalia tulevaisuutta”, Hitachi Energy Finlandin toimitusjohtaja Matti Vaattovaara sanoo.

Sähkönkäytön päästöjen huiman laskun taustalla on maaliskuussa 2021 tehty päätös siirtyä käyttämään omassa toiminnassa ja tuotannossa Suomessa ainoastaan tuulella tuotettua sähköä. Päätös on pienentänyt yhtiön hiilidioksidipäästöjä lähes 6000 tonnilla vuosittain.

Energiankulutus laski yli tavoitellun

Vuosien 2019 – 2021 aikana yhtiön kokonaisenergiankulutus pieneni kaikkiaan viidenneksen. Lasku oli merkittävästi suurempi kuin energiatehokkuussopimuksessa yhtiölle asetettu 7,5 prosentin tavoite.

”Meidän toimintamme tarkoitus on edistää ympäristömyönteistä energiatulevaisuutta niin nykyisille kuin tuleville sukupolville. Uskomme vakaasti vihreän energiamurroksen etenemiseen ja sähköistymiseen ja toimimme myös itse kuten tulevaisuus edellyttää. Työ ympäristövastuullisuuden kehittämiseksi on jatkuvaa.”

Sähkön osuus maailman energiapaletista tulee kaksinkertaistumaan vuoteen 2050 mennessä ja matka kohti hiilineutraaliutta tehdään puhtaasti tuotetulla sähköllä. Sähkö tulee olemaan tulevaisuuden energiajärjestelmän kivijalka.

Hitachi Energy on teknologioillaan edistämässä hiilidioksidivapaan sähköisen energiajärjestelmän kehitystä asiakaskohteissa ympäri maailman: niin maa- ja merituulivoimaloissa kuin aurinkovoimaloissa, liikenteessä niin raiteilla kuin raskaassa kaupunkiliikenteessä sekä teollisuudessa ja infrastruktuurikohteissa, kuten lentokentillä, kauppakeskuksissa, konesaleissa ja satamissa – kaikkialla missä sähköä tuotetaan, siirretään, jaetaan ja käytetään.

Globaalisti Hitachi Energy saavutti tammikuussa 2022 Sustainability 2030 -suunnitelmansa ensimmäisen vaiheen tavoitteen – täysin fossiilivapaan sähkön käytön omissa toiminnoissaan. Yhtiö tavoittelee hiilineutraaliutta omissa toiminnoissaan vuoteen 2030 mennessä. Tämä sisältyy yhtiön keskeiseen tavoitteeseen ”edistää kestävän kehityksen mukaista energiatulevaisuutta kaikille”.´