Scegli la tua regione e lingua

Vai

Menu

Press Release Zurich, Switzerland 01-07-2020

3 min read

Společnost Hitachi ABB Power Grids zahájila svoji činnost

Nově vzniklá společnost bude moci využívat silné technologické zázemí i vzájemně se doplňující portfolia výrobků a řešení obou partnerů. Zajistí si tak nejen kontinuitu podnikání a nové příležitosti k růstu, ale také schopnost vytvářet vyšší hodnotu pro zákazníky.

V souladu s dohodou podepsanou 17. prosince 20181 dnes společnosti Hitachi Ltd. a ABB Ltd. informovaly, že byly dle plánu dokončeny všechny kroky potřebné k vytvoření společného podniku, a mohou tak oznámit vznik společnosti Hitachi ABB Power Grids Ltd. Společnost Hitachi má v tomto společném podniku (jehož objem činnosti dosahuje přibližně 10 miliard dolarů2) podíl ve výši 80,1 procenta, zbývající část je v držení společnosti ABB.

Předsedou představenstva nové společnosti je Toshikazu Nishino, výkonný viceprezident Hitachi, pozici CEO zastává Claudio Facchin. Současný tým vedení je tak zárukou, že kontinuita podnikání bude zachována. Ústředí společnosti je ve švýcarském Curychu.

„Špičkové digitální technologie Hitachi ve spojení s energetickými řešeními ABB světové úrovně nám umožní hrát aktivní roli v procesu globální transformace energetických systémů v bezuhlíkové systémy, vyhovující požadavkům na udržitelnou budoucnosti energetiky. Chytrá řešení pro dynamičtější přenosovou síť také přispějí k naplnění rozvojového cíle OSN číslo 7, kterým je „cenově dostupná, spolehlivá a čistá energie“, uvedl Toshikazu Nishino.

Hitachi ABB Power Grids Ltd. v sobě spojuje dvě vysoce uznávané společnosti, a stává se tak novým globálním lídrem v oblasti energetiky. Spojení se společností Hitachi otevírá příležitosti k expanzi na nové trhy, jako je mobilita, chytrá města, průmysl, skladování energie či datová centra, a dodává finanční sílu potřebnou pro realizaci ambiciózních projektů i vstup na trhy Japonska, třetí největší ekonomiky světa.

„Synergie a přístup na nové a rostoucí trhy získané díky spojení se společností Hitachi pomohou společnosti Power Grids dále se rozvíjet a posílit svou vedoucí pozici“, uvedl Timo Ihamuotila, finanční ředitel ABB a člen představenstva Hitachi ABB Power Grids. „Společnost Hitachi přináší do nově vzniklé společnosti dlouhodobý závazek a dále posiluje stávající obchodní partnerství mezi oběma společnostmi,” dodal Timo Ihamuotila.

„Spojením společností dochází také ke spojení našich špičkových technologií, které nám otevře nové příležitosti na trhu a umožní nám nabízet zákazníkům vyšší hodnotu“, uvedl Claudio Facchin, CEO společnosti Hitachi ABB Power Grids Ltd. „I nadále chceme usilovat o dosažení udržitelné energetické budoucnosti pomocí našich průkopnických digitálních technologií a udržet si postavení partnera vyhledávaného těmi, kteří chtějí budovat silnější, chytřejší a k přírodě šetrnější sítě“, doplnil.

O společnosti Hitachi ABB Power Grids Ltd.

Společnost Hitachi ABB Power Grids je přední světový technologický lídr s více než 250letou historií sídlící ve Švýcarsku. Zaměstnává přibližně 36 000 lidí v 90 zemích světa a poskytuje služby zákazníkům z oblasti energetiky, průmyslu a infrastruktury v celém hodnotovém řetězci. Zaměřuje se rovněž na rozvíjející se trhy, jako je udržitelná mobilita, chytrá města, skladování energie či datová centra. Prokazatelné zkušenosti z oboru, globální rozmístění a bezkonkurenční instalovaná základna umožňují společnosti Hitachi ABB Power Grids udržovat rovnováhu mezi sociálními, environmentálními a hospodářskými hodnotami. Je odhodlána usilovat o dosažení udržitelné energetické budoucnosti pomocí průkopnických digitálních technologií a udržet si postavení partnera vyhledávaného těmi, kteří chtějí budovat silnější, chytřejší a k přírodě šetrnější sítě.“  www.hitachiabb-powergrids.com

Poznámky pro redaktory

1. Odkaz na oznámení společnosti Hitachi z prosince 2018: https://www.hitachi.com/New/cnews/month/2018/12/f_181217.pdf

2. Na základě vykazovaných ročních tržeb za fiskální roky 2017–2019 (divize Power Grids společnosti ABB)

Kontakt pro další informace:

Media Relations

Hitachi Energy